Κώστας Τζαβάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να γίνει κυβέρνηση

Κώστας Τζαβάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για να γίνει κυβέρνηση

«Η ΝΔ δεν είναι σήμερα κυβέρνηση, γιατί κάποιοι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και διέκοψαν βιαίως, τη διακυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, η οποία εάν συνέχιζε να κυβερνά μετά το τέλος του 2014 θα μας είχε βγάλει από τα μνημόνια», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τζαβάρας επεσήμανε ότι οι μωρολογίες σχετικά με το τι θα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν απαλλάσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του από την ευθύνη να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό.

«Στην πολιτική, σημασία έχει ποια κυβέρνηση αποφασίζει» τόνισε ο κ. Τζαβάρας και διευκρίνισε: «Αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό, δεν ήταν εκείνα τα οποία θα συνέχιζε να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ήταν συγκεκριμένα: ήταν η κατάργηση και η ακύρωση του μνημονίου και των μνημονίων, με έναν νόμο και ένα άρθρο, η αποκατάσταση της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η διατήρηση του ΕΚΑΣ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Γι'' αυτά θα πρέπει να απολογείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, χωρίς να ψάχνει να βρει άλλοθι στο τι θα έκανε η ΝΔ, αν ήταν σήμερα κυβέρνηση».

«Έγιναν κυβέρνηση κάνοντας κατάχρηση του Συντάγματος»

Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν είναι σήμερα κυβέρνηση, γιατί κάποιοι εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και διέκοψαν -βιαίως και με κατάχρηση των συνταγματικών διαδικασιών και προβλέψεων- τη ζωή της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου. Και υποστήριξε ότι «αν εκείνη η κυβέρνηση δεν έπεφτε θα είχαμε βγει από τα μνημόνια, θα είχαμε περάσει σε ανάπτυξη και θα ήμασταν κατά τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ πλουσιότεροι σήμερα». «Για όλα αυτά θα πρέπει να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Τζαβάρας επισήμανε ότι όταν συμφωνούν όλα τα κόμματα δεν χρειάζεται να γίνονται ονομαστικές ψηφοφορίες, οι οποίες απλά δημιουργούν εντυπώσεις.

Υπογράμμισε δε: «Ο λαός μας καθοδηγείται και διαπαιδαγωγείται λάθος όταν κάποιοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι αποτελεί ζήτημα αξιοπρέπειας η ασυνέπεια στις υποχρεώσεις του. Αυτό δεν είναι αξιοπρέπεια εθνική, είναι μία παρακμή, την οποία ο τόπος δεν έχει άλλο περιθώριο να την ανεχθεί. Από τη στιγμή που θα αποτινάξουμε όλες αυτές τις παρακμιακές νοοτροπίες, τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ