Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την Εγνατία Οδό

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την Εγνατία Οδό

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και καμία απολύτως εποικοδομητική στρατηγική υπέρ των πολιτών για την Εγνατία Οδό, δήλωσε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι υπερδιπλασίασε τον αριθμό των σταθμών διοδίων, από 18 σε 38.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ τόνισε ότι «είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής τους, ώστε ο παραχωρησιούχος να βρει γεμάτα ταμεία».

Παράλληλα, ανέφερε, πως από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, κατέστη σαφές πως «Όσοι διαφωνούμε με την εξαιρετικά προβληματική σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου, η οποία ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στο εξής δεν πρέπει να επικεντρώνουμε την πολιτική κριτική μας στον μέχρι τώρα Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ και πλέον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., αλλά στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη. Ο κ. Σπίρτζης, αφού αποφάσισε να επιβραβεύσει τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στη συγκεκριμένη σύμβαση, έκανε σαφές ότι όχι μόνο την εγκρίνει προσωπικά, αλλά πιθανότατα ο ίδιος ήταν ο ιθύνων νους της.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε πως παρόλο που η κυβέρνηση βρίσκεται επί 4 χρόνια στην εξουσία, εξακολουθεί να…αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. «Ακόμα και για το γεγονός ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, η Νέα Δημοκρατία τους φταίει!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Με λίγα λόγια: Κάνουν τη μία χάρη μετά την άλλη σε επιχειρηματίες και μετά κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία! Εν τω μεταξύ, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός. Γι' αυτό και θα τους τιμωρήσει».