Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την επιλογή Ευ. Αποστολάκη

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για την επιλογή Ευ. Αποστολάκη

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μέσα στον πανικό του ο Αλέξης Τσίπρας… παρερμήνευσε μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο τελευταίος στρατιωτικός που ανέλαβε το ΥΠΕΘΑ ήταν ο Γρηγόριος Σπαντιδάκης, ο οποίος υπηρέτησε τη χούντα.

Επιχειρώντας να αλλάξει την ατζέντα κατά την προσφιλή του τακτική, ο πρωθυπουργός ζήτησε τον λόγο και μίλησε για «κολοσσιαίο ατόπημα απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις», διότι ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης συνέκρινε τον Ευ. Αποστολάκη με τον υπουργό της χούντας, Γρ. Σπαντιδάκη.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εξήγησε στον κ. Τσίπρα τι ακριβώς είπε. «Ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον διαχωρισμό στρατου – πολιτικής», ανέφερε αρχικά και προσέθεσε ότι δεν θα έπρεπε ο ναύαρχος Αποστολάκης να δεχτεί το αξίωμα. Μάλιστα, ρώτησε τον πρωθυπουργό πόσο κόστισε το σόου του Πάνου Καμμένου με τα αεροπλάνα να πετάνε πάνω από Πεντάγωνο προς τιμήν του!

«Δέχομαι την μερική αποκατάσταση αυτού που είπατε κ. Μητσοτάκη», απάντησε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε ότι η τοποθέτηση Αποστολάκη ήταν ένα μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία.