Κόντρα Γ. Γεωργαντά – Μ. Τριανταφύλλου

Κόντρα Γ. Γεωργαντά – Μ. Τριανταφύλλου

Σε αποχώρηση από την Ολομέλεια της Βουλής οδήγησε η ρητορική της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Τριανταφύλλου, τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά. Η κυρία Τριανταφύλλου εμφανίστηκε ως μέγας υπερασπιστής της συμφωνίας Τσίπρας – Ζάεφ, με αποτέλεσμα να φέρει τον κ. Γεωργαντά στο όριά του.

Συγκεκριμένα, ακούγοντας την να επαναλαμβάνει όλα τα επιχειρήματα των Σκοπιανών , αντέδρασε έντονα. «Φτάνει πια!  Γεμίσαμε συνηγόρους των Σκοπιανών εδώ μέσα. Έλεος» είπε και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργαντάς έλαβε τον λόγο την περασμένη Πέμπτη υπογραμμίζοντας ότι η υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας ακυρώνει τη συμφωνία και αναρωτήθηκε αν οι Βοροελλαδίτες πλέον θα πρέπει να αποκαλούν τους Σκοπιανούς… Βορειομακεδόνες. «Σκοπιανούς τους λέγαμε μια ζωή. Θέλετε να τους δώσουμε εθνότητα και γλώσσα μακεδονική. Αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά και ο Παραστατίδης και ο Μπόλαρης και ο Λαζαρίδης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέλυσε τα άρθρα της συμφωνίας, συμπεραίνοντας ότι η ίδια η συμφωνία έχει σλάβικες ρίζες. «Είναι πάρα πολύ απλά τα ζητήματα. Κάποιοι είχατε προαποφασίσει αυτή την εξέλιξη. Αδιαφόρησε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για το Κοινοβούλιο», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Ειδική μνεία έκανε στην ενδεχόμενη αλλαγή των ελληνικών βιβλίων της Ιστορίας:  «Σε ποιο ελληνικό σχολικό βιβλίο υπάρχει αλυτρωτικό στοιχείο; Δεχθήκατε επαναδιαπραγμάτευση της ιστορίας σε αυτό που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο;»

Αλέξανδρος Διαμάντης