Λοβέρδος προς Βούτση: Να είστε πρόεδρος όλης της Βουλής

Λοβέρδος προς Βούτση: Να είστε πρόεδρος όλης της Βουλής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Βούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο έλαβε χώρα στη Βουλή με αφορμή την αλλαγή του οργανογράμματος του Ιδρύματος της Βουλής. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να μην ψηφιστούν σήμερα οι αλλαγές, ώστε αύριο που συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερωθούν τα μέλη του. Ουσιαστικά, ο κ. Λοβέρδος υπαινίχθηκε ότι οι παρεμβάσεις Βούτσης οδηγούν στην απώλεια της διοίκησης από το Δ.Σ.

«Να είστε πρόεδρος όλων των Ελλήνων και όχι του κόμματος σας μόνο. Επιπλέον  400 υπαλλήλους έχει η βουλή επί της προεδρίας σας», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον κ. Βούτση να τινάζεται από το έδρανό του: «Είστε θρασύς να το ξέρετε. Είστε ψεύτης», είπε με τον κ. Λοβέρδο να απαντά σημειώνοντας: «Δεν σας έχω ξαναδεί έτσι. Θα τα ακούσετε αυτά λέξη προς λέξη και αύριο στη συνεδρίαση του ιδρύματος».

Λίγο αργότερα ο κ. Βούτσης πήρε τον λόγο, εξηγώντας ότι λυπάται για την ένταση που υπήρξε, ενώ έδωσε εξηγήσεις. «Για πρώτη φορά στον κανονισμό ορίζεται ότι το ίδρυμα διοικείται από το διοικητικό του συμβούλιο. Για πρώτη φορά μπήκε στον κανονισμό και  ενισχύεται.

Δεν υπήρχε οργανόγραμμα του ιδρύματος. Δηλαδή οροφή για υπαλλήλους της βουλής δεν υπήρχε. Λέμε τώρα ότι ως οργανόγραμμα θα προβλέπονται 55 θέσεις . Όταν δεν υπήρχε οργανόγραμμα μπορούσαν να προσλαμβάνονται όσοι ήθελαν», απάντησε ο κ. Βούτσης.

Σχετικά, δε, με την αύξηση του προσωπικού, ο Πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ότι προσλήφθηκαν 50 καθαριστές και καθαρίστριες με συμβάσεις που προηγουμένως εργάζονταν στους εργολάβους που είχαν σύμβαση με τη Βουλή.

«Συνολικά έγιναν 40 με 50 προσλήψεις μόνο με συμβάσεις και ουδείς μόνιμος.  Και η αμοιβή τους γίνεται  με τον ίδιο προϋπολογισμό. Τι σχέση έχει αυτό με την φασαρία περί νέων προσλήψεων», αναρωτήθηκε.