Κόντρα Βούλτεψη – Βίτσα για τον «αμοιβαίο σεβασμό Τσίπρα- Όρμπαν»

Κόντρα Βούλτεψη – Βίτσα για τον «αμοιβαίο σεβασμό Τσίπρα- Όρμπαν»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την… καλή σχέση του Όρμπαν με τον Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε χθες στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να τιναχθούν από τα έδρανά τους. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βουδαπέστη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017.

Όπως τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, το Γραφείο Τύπου μας πληροφόρησε ότι η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σεβασμού και ειλικρίνειας στις διαφορετικές απόψεις.

«Σας ενημερώνω ότι δεν του είπε λέξη του κ. Όρμπαν ο κ. Τσίπρας όταν πήγε εκεί. Το μόνο που τον ένοιαζε φεύγοντας ήταν να του πει «το χωριό Μπελογιάννης και τα μάτια σου!». Αυτό του είπε, αυτό βρήκε να του πει του Όρμπαν. Άρα, λοιπόν…», τόνισε η κυρία Βούλτεψη, με τον Δημήτρη Βίτσα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

«Αυτό διαβάσατε; Αυτό καταλάβατε;», ψέλλισε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ τον λόγο πήρε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου. «Αφήστε τώρα να ολοκληρώσει. Η κυρία Βούλτεψη είναι πιο δυναμική», είπε με την κυρία Βούλτεψη να τονίζει πως απλά διάβασε το σχετικό δελτίο Τύπου. «Είστε δημοσιογράφος. Αυτό καταλάβατε από αυτό που διαβάσατε;», έλεγε και ξανάλεγε ο κ. Βίτσας για να πάρει τελικά την απάντησή του!

«Μάλιστα, κύριε Υπουργέ, αυτό κατάλαβα, ότι ήταν μειλίχιος και γλυκύτατος και ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις του Όρμπαν. Και εσείς έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι ο Όρμπαν είναι εχθρός σας», του είπε χαρακτηριστικά και τελικά ο Υπουργός έκατσε στο έδρανό του.

Μάλιστα, η γαλάζια βουλευτής επανήλθε στο ζήτημα εξηγώντας… δημοσιογραφικά στον κ. Βίτσα τι σημαίνει το σχετικό δελτίο Τύπου. «Και ναι, κύριε Βίτσα –και επανέρχομαι σε εσάς- όταν βγαίνει ανακοίνωση που δεν λέει ότι ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στον κ. Όρμπαν ότι είναι καταδικαστέα η πολιτική του έναντι των μεταναστών, παρά μόνο μίλησαν για σεβασμό εκατέρωθεν απόψεων, ναι, αυτό το συμπέρασμα βγάζω. Και το μόνο που τον ένοιαζε σας είπα ποιο ήταν, το χωριό Μπελογιάννης», υπογράμμισε.

Το θερμόμετρο ανέβηκε δευτερόλεπτα αργότερα όταν κλείνοντας την τοποθέτησή της η γαλάζια βουλευτής τόνισε ότι οι Υπουργοί είπαν ότι εμείς είμαστε «Όρμπαν» και ότι θα έπρεπε να έχουμε Ερινύες, ενώ οι νεκροί πάνε και έρχονται.

Ο Δ. Βίτσας που προφανώς… θίχτηκε σήκωσε ξανά τους τόνους και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ (Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής): Εσείς το λέτε αυτό για τους νεκρούς, κυρία Βούλτεψη;

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Για του Φιλοπάππου τον νεκρό να μας πείτε. Ναι, εμείς ένα «Φαρμακονήσι» είχαμε. Ένα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Τασία Χριστοδουλοπούλου): Κυρία Βούλτεψη, καθίστε κάτω, κατ' αρχήν και μην κουνάτε το χέρι! 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ: Τι να σας πω; Εσείς το λέτε για τους νεκρούς; Να σας πω για ό,τι δολοφονία γίνεται στην Ελλάδα; Δεν σέβεστε τους νεκρούς! Είναι πράγματα αυτά; Τι λέτε τώρα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ: Και εσείς, κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ! 

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Λέτε ότι πρέπει να έχουμε εμείς Ερινύες…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ: Δεν σας επιτρέπω να με διακόπτετε, όταν σας διακόπτω!