Κοντονής κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άστοχη η δήλωση για Κουφοντίνα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 12:25 - Τελευταία ενημέρωση: 12:41
-A +A
Κοντονής κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Άστοχη η δήλωση για Κουφοντίνα

Άστοχη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την ανακοίνωση με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την χορήγηση νέας 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στ. Κοντονής έκανε λόγο για επικίνδυνη πρακτική από πλευράς του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη πρακτική, που ακολουθείται από την άλλη πλευρά και το είχα αναφέρει και στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, διότι ο νόμος τηρείται και ισχύει έναντι πάντων στην Ελλάδα, δεν γίνονται εξαιρέσεις. Επομένως, ο νόμος που ίσχυε όταν εμείς αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, ισχύει και σήμερα. Απαιτείται ομοφωνία για την έκδοση απόφασης σχετικά με αίτημα άδειας σε κρατούμενο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Και στις τρεις περιπτώσεις, όπου ο συγκεκριμένος κρατούμενος έλαβε άδεια, υπήρξε ομοφωνία των μελών της Επιτροπής, που επιλαμβάνεται σε πρώτο βαθμό. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχει εισαγγελικός λειτουργός, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν δίδεται άδεια, επομένως ήταν και άστοχη αυτή η ανακοίνωση».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα