Κίνηση «σφήνα» στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνηση «σφήνα» στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα νέο σχήμα δημιουργείται στο χώρο της αριστεράς του… ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του να μπεί σφήνα στην στροφή που θέλει να κάνει ο Αλέξης προς τ αριστέρα προκειμένου όπως έχει δηλώσει να πάει προς το… κέντρο. Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, ειδικά μετά το τρίτο μνημόνιο, δημιουργούν μια ακόμη κίνηση με το όνομα «Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης» με τη σχετική διακήρυξη να αναφέρει ότι στόχος είναι να πιάσει τον κενό χώρο που υπάρχει και να ανακόψει τις… περιστροφές της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το νέο σχήμα συγκροτείται από κινήσεις, ανένταχτα στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς καθώς και πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν το 2015 μετά την μνημονιακή στροφή του.

Στην πρωτοβουλία πρωταγωνιστούν πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Στάθης Λεουτσάκος,Μάνια Παπαδημητρίου, καθώς επίσης πανεπιστημιακοί όπως οι Κώστας Λαπαβίτσας και Γιάννης Κουζής, στελέχητης αυτοδιοίκησης,, όπως ο Χρήστος Κορτζίδης και δημοσιογράφοι όπως ο Άρης Χατζηστεφάνου.

Τη διακήρυξη υπογράφουν συνολικά 170 άτομα, ενώ στο σχήμα συμμετέχουν ή το στηρίζουν σειρά οργανώσεων, όπως οι Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Παρέμβαση, Συνάντηση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Πρεμιέρα της Αριστερής Πρωτοβουλίας θα γίνει με ανοικτή δημόσια εκδήλωση τη προσεχή Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, όπου θα μιλήσουν οι Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Κουζής, Γιώτα Σταθά.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια στιγμή όπου οι τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται και πληθύνονται. Η Ομπρέλα, η ΡΕΝΕ, το Αριστερό Δίκτυο, η Προοδευτική Συμμαχία, η Κίνηση Μελών, και άλλες.. φυλές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται έτοιμες και τα στρατόπεδα έχουν καθοριστεί καταθέτοντας τις θέσεις τους αναφορικά με το μέλλον του κόμματος, όπως αυτό θα καθοριστεί πλέον μετά το Φθινόπωρο που θεωρείται πλέον ως κομβικό σημείο για την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επόμενη ημέρα.