ΚΙΝΑΛ και ΝΔ «πιέζουν» να έρθει στη Βουλή ο Α. Ηλιόπουλος- Επιφυλάχθηκε η πλειοψηφία

ΚΙΝΑΛ και ΝΔ «πιέζουν» να έρθει στη Βουλή ο Α. Ηλιόπουλος- Επιφυλάχθηκε η πλειοψηφία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Έντονη κοινοβουλευτική πίεση ασκεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του Θ. Παπαθεοδώρου, αλλά και πλέον η Νέα Δημοκρατία ώστε να συνεδριάσει η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης με ημερήσια διάταξη την ακρόαση του Α. Ηλιόπουλου, παρουσία του Δημήτρη Βίτσα.

Σήμερα ο κ. Παπαθεοδώρου επανέλαβε το αίτημά του ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Συρίγου, ο οποίος αν και αρχικά τον παρέπεμψε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, μετά την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Καραγκούνη επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο εγγύς μέλλον.

«Απέστειλα επιστολή σε εσάς και στην αρμόδια επιτροπή μεταναστευτικής πολιτικής για να κληθεί άμεσα ο Ανδρέας Ηλιόπουλος για να υποβληθούν ερωτήσεις από τους βουλευτές σχετικά με τα σκάνδαλα που έχει καταγγείλει δημοσίως», είπε αρχικά ο κ. Παπαθεοδώρου και υπενθύμισε ότι χθες ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση.  

«Αυτό δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση μας για άμεση κλήση του κ. Ηλιόπουλου, ώστε να υποβληθούν ερωτήσεις, παρουσία του υπουργού, γιατί όσα κατήγγειλε ενδιαφέρουν και αφορούν την επιτροπή μας», προσέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι δεν  μπορεί η κυβέρνηση να κωφεύει μπροστά σε τόσο σοβαρές καταγγελίες. «Είναι ένα μεγάλο θεσμικό ζήτημα. Εμείς συμφωνούμε με το Κίνημα Αλλαγής. Έχουν υπάρξει πολύ σοβαρές καταγγελίες για διασπάθιση κοινοτικού χρήματος ενώ έχει ήδη κινητοποιηθεί η OLAF και η ελληνική = κυβέρνηση δεν μπορεί να κωφεύει», τόνισε και ζήτησε συζήτηση εις βάθος.

«Έμαθα για το αίτημά σας και επιφυλάσσομαι να σας απαντήσω άμεσα αφού δω τις λεπτομέρειες», απάντησε ο κ. Συρίγος.

Φωτογραφία intime news