ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητική επιλογή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά

ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητική επιλογή η κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά

Κυβερνητική επιλογή χαρακτήρισε ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά με αφορμή τις διαδηλώσεις μεταναστών στη Σάμο ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τις υποσχέσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αποσυμφόρηση.

Ακόμη, το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του αφού αναφέρει ότι 3.700 άνθρωποι ζουν σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 650, χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς γιατρούς και αξιοπρέπεια, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «είναι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από την κυβερνητική πολιτική».

«Αυτό που συμβαίνει είναι κυβερνητική επιλογή. Όσοι σιωπούν μοιράζονται την ευθύνη», τονίζεται στην ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του οι πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών δεν έχουν δικαιώματα και στην πραγματικότητα η κυβέρνηση τους καλεί να μοιραστούν με τους πρόσφυγες την αθλιότητα των πολιτικών της».

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε επίσης, ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν για να καταγγείλουν εκ των υστέρων "ακροδεξιούς και φασίστες". Ντροπή!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ