Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 13:02

-A +A

Καταγγελίες για υπεξαίρεση εγγράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ με στόχο τον Άδωνι

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 13:02
Καταγγελίες για υπεξαίρεση εγγράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ με στόχο τον Άδωνι
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σοκαριστικές καταγγελίες στη Βουλή από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για υπεξαίρεση εγγράφων από το αρχείο του Κέντρου, με στόχο να παγιδευτεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Πουλής κατήγγειλε άγριες μεθοδεύσεις γύρω από την εταιρεία security που «φυλάει» το αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το οποίο έκαναν φτερά σημαντικά έγγραφα της περιόδου 2013-2014. Η εταιρεία, αντί να εκδιωχθεί, έλαβε με απευθείας ανάθεση 8 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Υπήρξε μάλιστα εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, με βάση τα οποία το δικαστήριο αποφάσισε την αποβολή της εταιρείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς αυτό να έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Το αντίθετο, το διάστημα αυτό έλαβε περί τα 2 εκατ. ευρώ επιπλέον και συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ το τελευταίο 12μηνο.

«Αυτή η εταιρεία είχε αποκλειστική χρήση των χώρων όπου φυλάσσονται όλα τα πρωτόκολλα, τα αρχεία, τα μητρώα και οι σφραγίδες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η καταγγελία έγινε στις 8 Απριλίου 2017 και σύμφωνα με αυτή αφαιρέθηκαν από τις αποθήκες αρχεία και μητρώα που αφορούσαν την περίοδο 2013- 2014 κατά την υπουργική θητεία Γεωργιάδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται σε πλήρη αμηχανία.

Η πρώτη τους αντίδραση ήταν να αφαιρέσουν τον λόγο από τον μάρτυρα, ώστε να μην ακουστούν οι βαρύτατες καταγγελίες, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης απείλησε με… διακοπή και αποβολή του μάρτυρα.

Ο κ. Πουλής, όμως, δεν έκανε πίσω και συνέχισε να φέρνει στη δημοσιότητα τις μεθοδεύσεις του Π. Πολάκη, που όπως φαίνεται μοναδικός του στόχος είναι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Είπε συγκεκριμένα, ότι συνεργάτες του κ. Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ψευδώς ότι 23 άτομα είχαν προσληφθεί παράνομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη. «Εξετάζουμε την περίοδο 1997-2014», αναφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, ώστε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Είμαστε εντελώς εκτός αντικειμένου της επιτροπής. Οι ερωτήσεις σας γίνονται μόνο για την παρούσα περίοδο και δεν ασχολείστε καθόλου με τα προηγούμενα χρόνια» προσέθεσε η Ανέττα Καβαδία, δίχως όμως να πτοήσει τον κ. Πουλή.

Και τούτο διότι ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων αποκάλυψε ότι ήδη έχει βρεθεί στην Εισαγγελία διαφθοράς, η οποία διεξάγει έρευνα για τα οκτώ εκατομμύρια που έδωσε ο κ. Πολάκης στην ιδιωτική εταιρεία δίχως διαγωνισμό. «Συνιστά το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου» προσέθεσε χαρακτηριστικά, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εισηγούνται να ενημερωθεί εκ νέου ο εισαγγελέας διαφθοράς.

Απευθυνόμενοι, δε, προς τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, εξήγησαν ότι από τη στιγμή που οι καταγγελίες γίνονται ενόρκως καθίσταται αυτεπάγγελτο το αδίκημα της απιστίας. «Πρέπει να ενημερώσουμε την Εισαγγελία διαφθοράς, αλλιώς θα πάμε μόνοι μας. Αν αποβάλλετε τον μάρτυρα ζητάμε ακρόαση από τον πρόεδρο της Βουλής για να καταγγείλουμε κατάφωρη παραβίαση της διαδικασίας»,τόνισαν επισταμένα οι κ. Μηταράκης και Γεωργαντάς.

Φωτογραφία Intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα