Κ. Ζουράρις: Είχα σπασμούς και τάση για εμετό όταν άκουσα το Βόρεια Μακεδονία

Κ. Ζουράρις: Είχα σπασμούς και τάση για εμετό όταν άκουσα το Βόρεια Μακεδονία

Κατά της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία τάχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής, χωρίς ωστόσο να δείξει ότι προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι όταν άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει στα ελληνικά Βόρεια Μακεδονία άρχισε να έχει σπασμούς, ρίγη, τάση προς εμετό, όπως είχε όταν του είπαν τα αδέλφια του ότι πέθανε η μητέρα τους.

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι προέρχεται από ένα επικοτραγικό μείγμα Κωνσταντινοπουλιτών και Κρητομακεδών, και άρα «δεν θα ψηφίσω τα ελάττω», δηλαδή τα λιγότερα. Νωρίτερα, πάντως, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντεξη Τσίπρα στην ΕΡΤ λέγοντας ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κανένας από τους δημιογράφους δεν ήταν Μακεδόνας. «Είναι δυνατόν να μην είναι κανένας Μακεδόνας. Τι είναι αυτός ο αθηνοκεντρισμός;», είπε και δήλωσε συγκινημένος μέχρι δακρύων από τη φράση του πρωθυπουργού «δεν φοβάμαι τις διαδηλώσεις, τις σέβομαι»

Σε ότι αφορά την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι σε αυτήν ενσωματώνονται τα 50 χρόνια διακυβέρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η χειρότερη εν καιρώ ειρήνης. «Στείλατε τη χώρα στο ντουβάρι», είπε χαρακτηριστικά.

Α. Διαμάντης