«Συμμαχία» Β. Λεβέντη – ΣΥΡΙΖΑ και για την εξεταστική για το Plan X

«Συμμαχία» Β. Λεβέντη – ΣΥΡΙΖΑ και για την εξεταστική για το Plan X

Σε έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο σύμμαχο για τον Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καθώς αποφάσισε να ψηφίσει «όχι» στην εξεταστική επιτροπή που ζητά η ΝΔ για το Plan X. Μάλιστα, ο αρμόδιος εισηγητής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης προσπάθησε εύσχημα να δικαιολογήσει την απόφαση της Ένωσης Κεντρώων.

Μάταια, όμως αφού το επιχείρημα «θέλουμε εξεταστική από το 2004 και μετά» δεν φάνηκε να πείθει την Ολομέλεια της Βουλής. «Η δική μας πρόταση είναι να συσταθεί εξεταστική για τα αίτια κρίσης από το 2004 έως σήμερα, αυτή θέλουμε, δεν κάνουμε εκπτώσεις, τη μεμονωμένη σας πρόταση δεν μπορούμε να τη ψηφίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο νωρίτερα (για τα μάτια του κόσμου;) ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για διαπραγμάτευση που παραπέμπει σε ταξίδια αναψυχής και με μια σχετική κυνικότητα τόνισε: «Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι, αλλά τώρα τι θέλετε να ψάξουμε;». «Το κακό που πάθαμε ίσως περάσουν και πάνω από 10 χρόνια για να το ξεπεράσουμε. Όμως η πρότασή σας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής δεν είναι ολοκληρωμένη και εσείς και το ΠΑΣΟΚ έχετε ευθύνες για όλα τα μνημόνια», προσέθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: "Άκουσα τον Πρόεδρο των Κεντρώων στη Βουλή και θυμήθηκα ένα σημείωμα που έλεγε: "ΛΕΒΕΝΤΗΣ. Στην πορεία όχι τώρα..."

 

Αλέξανδρος Διαμάντης