Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, 11:48

-A +A

Ινδονησία: Ο πρόεδρος Ουιντόντο κερδίζει τις προεδρικές εκλογές

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, 11:48
Ινδονησία: Ο πρόεδρος Ουιντόντο κερδίζει τις προεδρικές εκλογές
-A +A

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο φαίνεται ότι κερδίζει τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Ινδονησία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τριών ινστιτούτων δημοσκοπήσεων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα μία ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο.

Τα τρία ινστιτούτα δημοσκοπήσεων -Saiful Mujani Research Centre, Indo Barometer και Indikator Politik Indonesia- δίνουν ποσοστό τουλάχιστον 55% των ψήφων στον Ουιντόντο έναντι ποσοστού περίπου 44% που εξασφαλίζει ο αντίπαλός του Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σήμερα λίγο μετά τις 13:00 τοπική ώρα(09:00 ώρα Ελλάδος), επιβεβαίωσε μέλος της Εκλογικής Επιτροπής στο AFP.

Συνολικά 190 εκατομμύρια Ινδονήσιοι καλούνταν στις κάλπες για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν για πρώτη φορά ταυτοχρόνως, με τον νυν πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο και τον στρατηγό εν αποστρατεία Πραμπόβο Σουμπιάντο να αναμετρώνται για τα ηνία της χώρας.

Με ρεκόρ 245.000 υποψηφιοτήτων για την προεδρία, τη βουλή και τοπικά αιρετά αξιώματα, η Ινδονησία διοργάνωσε φέτος τη μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της.

Οι πρώτες αυτές εκτιμήσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τις εκλογές έδιναν στον 57χρονο απερχόμενο πρόεδρο Τζόκο Ουιντόντο προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του 67χρονου πρώην στρατηγού των ειδικών δυνάμεων Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Παρά τις εκτιμήσεις που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα όσον αφορά τον νικητή των προεδρικών εκλογών, τα επίσημα αποτελέσματα της μεγαλύτερης στον κόσμο εκλογικής διαδικασίας που διεξάγεται μέσα σε μία μόνο ημέρα προβλέπεται να ανακοινωθούν τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα