ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Η Σοφία Νικολάου και ο… ανταρτοπόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Σοφία Νικολάου και ο… ανταρτοπόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει καμιά σοβαρή προσπάθεια να πείσει την κοινωνία ότι δεν συνεργεί πολιτικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα στον εκβιασμό της Πολιτείας. Και να βάλει φρένο στην κεκαλυμμένη του προσπάθεια να «στρατολογήσει» νέους ανθρώπους μέσω της «θυματοποίησής του».

Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στη Βουλή, στη συζήτηση νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, και δεν απέφυγε απλώς να πάρει θέση για την ηθική και πολιτική συμπαράσταση στον δολοφόνο της 17 Ν μέσα από δηλώσεις στελεχών του κόμματός του, αλλά κατέφυγε σε ένα «ανταρτοπόλεμο» κατά της ηθικής υπόστασης της κυβέρνησης και προσωπικά της γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, μιλώντας για σκάνδαλα αναθέσεων.

Θεώρησε ο κ. Τσίπρας ότι βρήκε το «διέξοδο» στο αδιέξοδο που θα τον οδηγούσε η ευθεία καταδίκη των μεθόδων του Κουφοντίνα να εκβιάζει τη Δημοκρατία, των αδιανόητων δηλώσεων Δρίτσα, των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε συλλαλητήρια όπου οι μετέχοντες ονειρεύονται τους αντάρτες να μπαίνουν καβαλαρία στην Αθήνα και να βαφτίζουν την πλατεία Συντάγματος, πλατεία Κουφοντίνα.

Ούτε η έκκληση – πρόκληση της Ντόρας Μπακογιάννη να αναλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστω και τώρα το βάρος που ανέλαβαν πριν από κείνον ιστορικοί ηγέτες της Αριστεράς στη χώρα (Φλωράκης και Κύρκος) και αλλού (Μπερλίνγκουερ στην Ιταλία) για να μπει τέλος στην ανοχή της τρομοκρατίας, είχε κάποιο αποτέλεσμα,

Αντιθέτως επελέγη ως τακτική η προσωπική επίθεση. Με συνεχείς αναφορές στο όνομα της Σοφίας Νικολάου που επιχειρήθηκε να ταυτιστεί με ανομίες και παρανομίες σε συμβάσεις. Με επανάληψη του ονόματός της τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι έχει στοχοποιηθεί από τις ομάδες δράσης που υποστηρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα μέσω τρομοκρατικών ενεργειών και επιχειρήσεις εκφοβισμού των θεσμών.

Της επίθεσης Τσίπρα είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε φίλα προσκείμενα Μέσα όπου αρθρογράφοι απευθύνονταν στη γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής υιοθετώντας την επιχειρηματολογία των προκηρύξεων της 17 Νοέμβρη για τις δολοφονίες αθώων ανθρώπων εγκαλώντας την αν αντέχει να γίνει «δήμιος» του Κουφοντίνα.

«Εσείς θα βγάλετε το φίδι από την τρύπα» δήλωνε στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης και είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση δεν ανέμενε βοήθεια από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Θ. Δρίτσα και τα υπόλοιπα στελέχη – θιασώτες του ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Η προσπάθεια όμως ανάδειξης των αιτημάτων του αρχιεκτελεστή της 17Ν που αποδεικνύονται εκβιαστικές απέχει από τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως έχει θεσμοθετηθεί στη φιλελεύθερη δημοκρατία. Και οι πολίτες το καταλαβαίνουν.