Η ΟΝΝΕΔ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η ΟΝΝΕΔ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Για ιστορικό ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών που αναγνώρισε επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ προσθέτοντας πως η πράξη αυτή «δυνάμωσε τη φωνή της αλήθειας και φανερώνοντας το ψέμα που σιωπηρά κρυβόταν το 19ο αιώνα».

«Το 1915 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αρμενικής καταγωγής σκοτώθηκαν από τις οθωμανικές δυνάμεις, γεγονός που αποτελεί μία από τις πιο απάνθρωπες γενοκτονίες στην ιστορία. Το ψήφισμα αυτό, ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση της ελληνικής γενοκτονίας του Πόντου. Η ΟΝΝΕΔ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία αποκαθιστά την αλήθεια και χρωματίζει γκρίζα σημεία του παρελθόντος. Το πιο ηχηρό μήνυμα, η ιστορία δεν παραλλάσσεται, δεν σβήνεται ούτε ξεχνιέται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε επισήμως τη γενοκτονία των Αρμενίων, δυναμώνοντας τη φωνή της αλήθειας και φανερώνοντας το ψέμα που σιωπηρά κρυβόταν το 19ο αιώνα. Αυτό το ιστορικό ψήφισμα εγκρίθηκε με τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό των 406 αντιπροσώπων, οι οποίοι το υπερψήφισαν. Το 1915 περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αρμενικής καταγωγής σκοτώθηκαν από τις οθωμανικές δυνάμεις, γεγονός που αποτελεί μία από τις πιο απάνθρωπες γενοκτονίες στην ιστορία. Το ψήφισμα αυτό, ανοίγει το δρόμο για την αναγνώριση της ελληνικής γενοκτονίας του Πόντου. Η ΟΝΝΕΔ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία αποκαθιστά την αλήθεια και χρωματίζει γκρίζα σημεία του παρελθόντος. Το πιο ηχηρό μήνυμα, η ιστορία δεν παραλλάσσεται, δεν σβήνεται ούτε ξεχνιέται.