Η ΕΡΤ εξοφλεί το γραμμάτιο Τσίπρα στον Σαββίδη

Η ΕΡΤ εξοφλεί το γραμμάτιο Τσίπρα στον Σαββίδη

Του Τάσου Ευαγγελίου

Άρον άρον και παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σχετικά με την προσπάθεια να προωθηθούν συμβάσεις με αθλητικές ομάδες, όπως αυτή συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να αιτηθεί την αναθεώρηση του προϋπολογισμού τους. Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, με μοναδικό αντικείμενο την αναθεώρηση του προϋπολογισμού κατά 7 εκατ. ευρώ.

Εν μέσω εκλογών χθες 20 Ιουνίου εξουσιοδοτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ προκειμένου να καταθέσει το σχετικό αίτημα που ουσιαστικά επιτρέπει να προχωρήσει η συμφωνία που έχει προαναγγελθεί και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ για μια τριετία έναντι ποσού 24 περίπου εκατ. ευρώ, ήτοι περίπου 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ουσιαστικά η κρατική ΕΡΤ εμφανίζεται να κάνει ένα «δώρο» στον Ιβάν Σαββίδη. Ένα ακόμα «δώρο» δεδομένου ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα φρόντισε μόλις πρόσφατα με τροπολογία, την ώρα που η Βουλή έκλεινε για να προκηρυχθούν εκλογές, να διαγράψει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν τον ίδιο επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος.

Με τις πράξεις αυτές το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται, δεδομένης και της σχέσης της κρατικής ΕΡΤ με το επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, να ανταποδίδει την ιδιαίτερη μεταχείριση που τυγχάνει και από Μέσα Ενημέρωσης του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Μεταχείρισης που αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αφού ενόψει εθνικών εκλογών τα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλά εξαιτίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών που προκάλεσε την αντίδραση της πλειοψηφίας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού παρά τα όσα ειπώθηκαν και παρά τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν σχετικά με το πάγωμα των όποιων κινήσεων ακριβώς λόγω της προεκλογικής περιόδου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι διατεθειμένη έως τη τελευταία στιγμή να προβεί σε όλες τις εξυπηρετήσεις που θεωρεί ότι την βοηθούν ή που για κάποιο λόγο δείχνει υποχρεωμένη να κάνει.

ερτ1

ερτ 2