Η απάντηση Μητσοτάκη στον προεκλογικό «βρώμικο πόλεμο» Τσίπρα

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 00:02
-A +A
Η απάντηση Μητσοτάκη στον προεκλογικό «βρώμικο πόλεμο» Τσίπρα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το τελευταίο του χαρτί ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες του Μαΐου έχει ήδη αρχίσει. Με τον πρωθυπουργό να μην έχει ακόμα λάβει ή τουλάχιστον να μην έχει δημοσιοποιεί τις τελικές του αποφάσεις για το αν θα προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία τον Μάιο ή τον Οκτώβριο, το κυβερνών κόμμα προετοιμάζει την “επίθεση” του, προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια θα αποτελέσει το σκάνδαλο της novartis, καθώς διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσαγωγές στη δικαιοσύνη με την ιδιότητα του “υπόπτου” πολιτικών προσώπων, με σκοπό την πρόκληση εντυπώσεων.

Με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις να καταγράφουν από την μία τη διαφορά να έχει παγιωθεί σε διψήφια ποσοστά υπέρ της ΝΔ και από την άλλη την συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος να μην ξεπερνά το 50%, ο κ. Τσίπρας υιοθετεί την πλέον δοκιμασμένη μέθοδο, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση “άρτος και θεάματα”.

Η παραπάνω εικόνα λοιπόν κυριαρχεί σε όλες τις αναλύσεις που επεξεργάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει σαφές πως έχει αντιληφθεί την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή εγκαίρως. Ενδεικτική ήταν η φράση του προέδρου της ΝΔ στην ομιλία του στο διαγραμματειακό όργανο της ΝΔ.

“Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας , τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση. Δε θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, δε θα πέφτει τίποτα κάτω αλλά ταυτόχρονα θα μιλάμε θετικά και προγραμματικά” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την συγκεκριμένη τακτική Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης , την αναμένει από την κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν προειδοποίησε τα γαλάζια στελέχη από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ. “Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων” τόνιζε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης”

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερη απάντηση στην πόλωση είναι η κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μια και εκτιμά ότι ο μέσος Έλληνας δεν ζητά εντάσεις και αντιπαραθέσεις αλλά λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει εντολή στα γαλάζια στελέχη να επικοινωνούν το πρόγραμμα της ΝΔ, με στόχο την θετική και όχι την ψήφο διαμαρτυρίας.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κίνηση του προέδρου της ΝΔ, η οποία αναμφίβολα κρύβει μεγάλη δόση εκλογικής εμπειρίας, να ζητήσει από τα κομματικά στελέχη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιφρούρηση της εκλογικής διαδικασίας, όταν αυτή πραγματοποιηθεί, προς αποφυγήν οποιοδήποτε απρόοπτου.

“Χρειαζόμαστε 40.000 αφοσιωμένους Νεοδημοκράτες για εκλογικούς αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών. Για να έχουμε και έναν αναπληρωματικό μπορεί αυτός ο αριθμός να είναι διπλάσιος. Μπορεί να φαντάζει μεγάλος ο αριθμός, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε μια κάλπη σε αυτή την εκλογή χωρίς να υπάρχει ένας εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από πάνω” επεσήμανε στην εκδήλωση της γραμματείας οργανωτικού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα