8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Γρηγοράκος προς Δούρου: Τι είδους συνεργασία είχες με τον Τσοχατζόπουλο;

Γρηγοράκος προς Δούρου: Τι είδους συνεργασία είχες με τον Τσοχατζόπουλο;

Με μία σκληρή ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Ρένα Δούρου να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συνεργασίας της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, δίνει συνέχεια στα όσα είπε ο ίδιος χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στα οποία η περιφερειάρχης Αττική απάντησε μέσω social media.

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν. Δεν αποκρύπτονται ούτε ακυρώνονται. Πολύ περισσότερο, όταν συνδέονται με ανομολόγητες πράξεις και βιωματικές ενοχές» σημειώνει χαρακτηριστικά και ζητεί από την Ρένα Δούρου να απαντήσει αν «Υπήρξε ή όχι συνεργάτιδα του κυρίου Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Αμυντικών Μελετών και Ερευνών, που ο ίδιος είχε συγκροτήσει ως Υπουργός Άμυνας» καθώς και «ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας τους και ποια ήταν η αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερε».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος όμως πέραν των ερωτημάτων που θέτει και τα οποία όπως αναφέρει δεν έχει απαντήσει η περιφερειάρχης σημειώνει ότι «Η σιωπή της είναι αποκαλυπτική είτε αφορά τις ανάρμοστες σχέσεις που είχε στον προγενέστερο πολιτικό της βίο είτε τις τρομακτικές ευθύνες της στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι». 

«Όταν δε, θέλει να επιβάλει καθεστώς σιωπής και στους επικριτές της, το μόνο που μας θυμίζει είναι η σχέση της με τον «Τσαβισμό». Μπορεί αν θέλει να κρατήσει ζωντανό το θαυμασμό της για τον λαϊκιστή, αυταρχικό αλλά και δικτάτορα Τσάβες, όμως, σε καμιά περίπτωση δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε» συνεχίζει και προσθέτει ότι «Οι απειλές της δεν μας πτοούν. Την αλήθεια επιζητούμε. Αν αυτή ενοχλεί, τότε η κ. Δούρου θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις»

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «βέβαια, εκτός από φόβο, η περιφερειάρχης Αττικής επιδεικνύει και ένα πρωτοφανές θράσος, εγκαλώντας εμένα για την κομματική μου πορεία. Ηθελημένα ξεχνά την επαγγελματική και επιστημονική μου διαδρομή. Ως γιατρός μπήκα στην πολιτική και συνεχίζω μέχρι σήμερα που έχω την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου. 

Αντί λοιπόν, η κυρία Δούρου να προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει κολλήσει ένσημα εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ας απαντήσει προηγουμένως στα ερωτήματα που έχουμε θέσει. Ας μιλήσει για την “ταμπακιέρα” . 

Με υπεκφυγές, στρουθοκαμηλισμούς και «κοκορομαχίες» το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιτείνει την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητά της. 

Με την εκκωφαντική σιωπή της, η κ. Δούρου μας θυμίζει τη γνωστή ρήση “εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος”». 

Υπενθυμίζεται πως η Ρένα Δούρου απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου στο τηλεοπτικό σταθμό σκάι υποστήριξε πως «Ενημερώνω λοιπόν τον γνωστό για την κομματική του πορεία, βουλευτή Γρηγοράκο, ότι ουδέποτε υπήρξα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος, ούτε προϊόν κάποιου κομματικού σωλήνα. Για χρόνια κόλλησα ένσημα δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, έμεινα άνεργη όπως τόσοι και τόσοι συνομήλικοι μου εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που μετείχε ή στήριζε το κόμμα του.  Τέλος, για να του φρεσκάρω τη μνήμη, του θυμίζω ότι συνάδελφός του, γαλάζιος βουλευτής, πρώην υπουργός που είχε εκστομίσει παρεμφερή αβάσιμα ψεύδη σε βάρος μου τιμωρήθηκε 2 φορές οριστικά και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη που αποκατέστησε την αλήθεια. Δεν γνώριζε; Ας το μάθει»