Γκρίνιες στη Βουλή για την «απαξίωση» του Κοινοβουλίου

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 14:35
-A +A
Γκρίνιες στη Βουλή για την «απαξίωση» του Κοινοβουλίου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τον Νίκο Βούτση ουσιαστικά εγκαλεί η αντιπολίτευση για την υποβάθμιση των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Τα παραδείγματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι αρκετά και ενδεικτικά. Οι Υπουργοί ολοένα και μειώνουν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ενώ η κυβέρνηση επιμένει να νομοθετεί για σημαντικά ζητήματα με εκπρόθεσμες τροπολογίες. Για παράδειγμα, μόλις χθες εγκρίθηκαν τουλάχιστον έξι εκπρόθεσμες τροπολογίες, οι οποίες δεν συζητήθηκαν καν στην Ολομέλεια, αφού η συνεδρίαση διήρκησε λίγες ώρες.

Και ενώ το ζήτημα συζητείται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του Βασίλη Κεγκέρογλου, τοποθετήθηκε δημόσια. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξιώνει και  συστηματικά υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο. Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα», τόνισε αρχικά ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. και παρέθεσε την πραγματική κατάσταση:

- Πολλοί Υπουργοί, δεν προσέρχονται στη διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, με τη φτηνή δικαιολογία του “φόρτου εργασίας”

- Η Ολομέλεια της Βουλής τερματίζει άρον άρον τις εργασίες της στο Νομοθετικό Έργο, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων της Αντιπροέδρου

Την ίδια ώρα δεκάδες τροπολογίες “ψηφίζονται” χωρίς συζήτηση και μάλιστα ορισμένες κατατίθενται αιφνιδιαστικά λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.»

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Κεγκέρογλου, «η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι πολύ σοβαρός λόγος να φύγει αυτή η κυβέρνηση, με αλλαγή πολιτικής».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα