Γιούνκερ: Δεν διανοήθηκα ποτέ πως η Ελλάδα θα έφευγε από την Ευρωζώνη

Γιούνκερ: Δεν διανοήθηκα ποτέ πως η Ελλάδα θα έφευγε από την Ευρωζώνη

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχε μπροστά στις κάμερες στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ τόνισε ότι παρέμεινε πιστός στη χώρα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως ποτέ δεν διανοήθηκε πως θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ τονίζοντας ότι αυτή ήταν η στάση του.

«Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου, ο Δ. Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα» τόνισε.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.