Γιώργος Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος

Κυριακή 21 Απριλίου 2019, 18:23
-A +A
Γιώργος Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος

«Τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν» δηλώνει ο εξάδελφος και διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος μέσω ενός ενιαίου σχήματος που θα δημιουργηθεί. «Δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι «τα κόμματα που δεν αλλάζουν πεθαίνουν ή μεταλλάσσονται σε κάτι που δεν θέλαν» και πως «έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν» διατύπωσε την άποψη πως «με αυτήν την έννοια και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει».

«Πρέπει πιο οργανικά, πολιτικά, να εκφράζει όλο τον κόσμο που τον στήριξε εκλογικά το 2015 σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και θα τον ξαναστηρίξει και τώρα», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια καθυστέρηση στο τι ήταν το παλιό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του τι μπορεί να είναι σήμερα να εκφράσει και αυτό το βήμα, το όχημα της προοδευτικής συμμαχίας, του προοδευτικού μετώπου, είναι το όχημα που θα μας φτάσει ακριβώς σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται σε κάτι τέτοιο».

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι και ενιαίο κόμμα ανέφερε ότι ««δεν μπορεί να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Νομίζω οτιδήποτε είναι καλύτερο για την έκφραση αυτού του κόσμου, για τη συσπείρωση όσο γίνεται περισσότερων πολιτικών δυνάμεων σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, που μετά και την έξοδο από τα Μνημόνια μπορούμε πια να εφαρμόσουμε, είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Για την κόντρα Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια αντιπαράθεση «που ξεκίνησε από τον καιρό που και οι δυο ήταν υπουργοί της κυβέρνησης» και πως είχε και «αρκετά προσωπικά στοιχεία, χωρίς να αναδεικνύει ζητήματα». 

Τέλος, για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι έχει εκφράσει την επιθυμία του για την Δυτική Αττική.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 06/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα