Γ. Σταθάκης: Αν θέλεις να κάνεις εχθρούς, κάνε αλλαγές

Γ. Σταθάκης: Αν θέλεις να κάνεις εχθρούς, κάνε αλλαγές

Σιγή ιχθύος τήρησε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, παρά τις «προτροπές» του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν και στον τομέα των αγαθών και μάλιστα όπως είπε ανεξάρτητα από την ιδεολογική ταυτότητα των κυβερνώντων. «Βασικό μέλημα μιας κυβέρνησης μεταρρυθμίσεων είναι οι μεταρρυθμίσεις για όλους και όχι για λίγους», τόνισε χαρακτηριστικά, πετώντας το μπαλάκι στον παριστάμενο Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Ο ίδιος, ωστόσο, αρκέστηκε να πει πως ο ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να διαχωριστεί και το 51% παραμένει στο δημόσιο έλεγχο και παράλληλα να προσελκυστεί ιδιώτης επενδυτής. Όπως ξεκαθάρισε  η κυβέρνηση προχωρά στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι καταδικασμένες να πετύχουν, αν θέλεις να κάνεις εχθρούς κάνε αλλαγές», κατέληξε ο Γ. Σταθάκης. 

Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Φωτογραφία: SOOC