Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν οι νομικές πρόνοιες για το άσυλο

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχουν οι νομικές πρόνοιες για το άσυλο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τη θέση ότι υπάρχουν οι νομικές πρόνοιες για το άσυλο εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή και μάλιστα υπογράμμισε ότι σωστά ο Π. Πολάκης είπε ότι οι χώροι των πανεπιστήμιων θα πρέπει να επωάζουν νέες ιδέες!

Πιο συγκεκριμένα, για το άσυλο ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι η σπουδή να φέρει η κυβέρνηση αυτό το θέμα μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργεί μία εντύπωση ότι έτσι θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα των πανεπιστημίων. Για να συμπληρώσει, λέγοντας: «Πέραν του ότι, είναι μερικά τα πανεπιστήμια στα οποία το άσυλο, ή μάλλον η παρανομία υπάρχει, θεωρώ ότι υπάρχουν οι νομικές πρόνοιες, υπήρξαν και υπάρχουν οι νομικές πρόνοιες, για το θέμα του ασύλου».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου το μεγάλο ζήτημα, θα είναι αν υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ των αστυνομικών αρχών και των πανεπιστημιακών αρχών, να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας. «Εάν δεν υπάρξει αυτό, θα υπάρξει δυστυχώς, μία πιθανότητα σύγκρουσης και έντασης, η οποία δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά», προσέθεσε χαρακτηριστικά.