Γ. Κουμουτσάκος: Υπάρχουν χειρισμοί που προκαλούν ερωτηματικά

Γ. Κουμουτσάκος: Υπάρχουν χειρισμοί που προκαλούν ερωτηματικά

"Υπάρχουν χειρισμοί που προκαλούν ερωτηματικά ως προς την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητάς τους", τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσλακος αναφορικά με την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση στην κυβέρνηση.

Μιλώντας το πρωί στον Σκαι ο κ. Κουμουτσάκος, ανέφερε πως υπήρξαν χειρισμοί που μπορεί να ήταν και προβληματικοί" τόνισε ωστόσο ότι δεν θα επεκταθεί περισσότερο καθώς "αυτήν την ώρα προέχει να γυρίσουν πίσω άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί".

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος είχε επικοινωνία με τον τούρκο πρέσβη ο οποίος- σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο - έδειξε να μην συμφωνεί με την ανάλυση που γίνεται ότι δηλαδή η Τουρκία θα κρατήσει τους δύο Έλληνες για τους οκτώ Τούρκους. «Αυτήν την ανάλυση την απέκρουσε ο Τούρκος πρέσβης», ανέφερε και σημείωσε παράλληλα ότι και ο ίδιος δεν θέλει να κάνει αυτή την εκτίμηση. 

Επίσης ανέφερε ότι είχε επικοινωνία και με τον Αμερικανό πρέσβη λέγοντας πως, "οι αμερικανοί συμμερίζονται την ανησυχία που έχουμε και εκείνοι ανησυχούν καθώς αυτή η περίοδος είναι μια περίοδος έντασης".

Οι Τούρκοι πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος ήταν πάντα απρόβλεπτοι και είναι αβέβαιος σύμμαχος.

Π.Σ