Γ. Κουμουτσάκος: Σε σημείο πρωτόγνωρο το θράσος της Άγκυρας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, 12:47
-A +A
Γ. Κουμουτσάκος: Σε σημείο πρωτόγνωρο το θράσος της Άγκυρας επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Απαράδεκτους ισχυρισμούς για το Αιγαίο, απειλές για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δυο στρατιωτικούς που παράνομα εξακολουθούν να κρατούν περιέχουν οι νέες δηλώσεις του Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας καλεί την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στα αναγκαία διαβήματα και να κινητοποιήσει άμεσα τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, καθώς η αδράνεια και ολιγωρία αυξάνουν υπαρκτούς κινδύνους. 

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου υπηρετούν τον προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό στη γείτονα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την τουρκική προκλητικότητα.

Πόσο μάλλον που οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περιέχουν απαράδεκτους ισχυρισμούς για το Αιγαίο, απειλές για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δυο στρατιωτικούς μας που παράνομα εξακολουθούν να κρατούν.

Το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Την καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Να προβεί στα αναγκαία διαβήματα και να κινητοποιήσει άμεσα τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Έτσι ώστε οι ελληνο/τουρκικές σχέσεις να σταματήσουν να είναι πεδίο εύκολης άσκησης για την τουρκική αναθεωρητική στρατηγική.

Αδράνεια και ολιγωρία αυξάνουν υπαρκτούς κινδύνους».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα