Γ. Κουμουτσάκος: Πράξη ευθύνης οι εκλογές

Γ. Κουμουτσάκος: Πράξη ευθύνης οι εκλογές

"Η ΝΔ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στο πλαίσιο της λειτουργίας του πολιτεύματος για να κάνει ισχυρό το μήνυμά της".

Με τα λόγια αυτά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, περιέγραψε την απόφαση της ΝΔ να κλιμακώσει την αντιπολιτευτική της δράση στηρίζοντας το αίτημά της για εκλογές. Αίτημα που απέδωσε στην ίδια την κοινωνία "που ασφυκτιά", ενώ χαρακτήρισε πράξη ευθύνης την πρωτοβουλία της ίδιας της ΝΔ προκειμένου να σταματήσει η πορεία κατάρρευσης μιας χώρας "που είναι ακυβέρνητη" και αυτό "πρέπει να σταματήσει", όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Όταν το σπίτι σου καταρρέει δεν μπορεί να υποκρίνεσαι ότι δεν καταρρέει. Ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια των άλλων. Η ευθύνη μας είναι να μην αφήσουμε το σπίτι να καταρρεύσει", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση είναι γαντζωμένη στην εξουσία.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι συνιστά αντίφαση για το κόμμα του να υποστηρίζει την σταθερότητα των εκλογικών κύκλων στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης και την ίδια ώρα να ζητά τόσο γρήγορα εκλογές. "Η σταθερότητα συνδέεται με σταθερές και κανονικές περιόδους διακυβέρνησης. Δεν ζούμε τέτοια και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται οποιαδήποτε επιχειρηματολογία κανονικότητας. Ο κύκλος της κανονικότητας θα ξεκινήσει μόλις επανέλθει η κανονικότητα. Και μόνη λύση είναι η εκλογική διαδικασία", υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

"Εκθετη η κυβέρνηση"

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε εξάλλου ότι η αρνητική απάντηση στο αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το 3ο μνημόνιο "αφήνει την κυβέρνηση έκθετη σε κυρίαρχα ερωτήματα για "το τι επιτέλους έγινε, αν υπήρχε δεύτερο σχέδιο για δραχμή και αν υπήρχε ποιος το ετοίμαζε;". Θα είναι έκθετη "αν δεν θέλει να υπάρξει καμία διερεύνηση εκείνης της σκοτεινής περιόδου", πρόσθεσε.

Διευκρίνισε πάντως πως η ίδια η ΝΔ θα καθορίσει τη στάση της απέναντι στο αίτημα της κυβέρνησης για εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αφού διαβάσει την πρόταση που θα κατατεθεί.

Απ. Χονδρόπουλος