Γ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική Τσίπρα αποθρασύνει τον Ράμα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 20:14
-A +A
Γ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική Τσίπρα αποθρασύνει τον Ράμα

Οι περιουσίες των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ανακληθεί άμεσα, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει τον Αλ. Τσίπρα πως «‪η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα».

Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι «η Αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«‪Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι ‪η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα» επισημαίνει, τονίζοντας ότι «οι περιουσίες των ομογενών μας στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση να ανακληθεί άμεσα».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Εξωτερικών τις ΝΔ υπογραμμίζει: «ας κατανοήσει ο κ. Ράμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική δεν οικοδομούνται με συνεχείς προκλήσεις».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 30/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα