Γ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική Τσίπρα αποθρασύνει τον Ράμα

Γ. Κουμουτσάκος: Η πολιτική Τσίπρα αποθρασύνει τον Ράμα

Οι περιουσίες των Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ανακληθεί άμεσα, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει τον Αλ. Τσίπρα πως «?η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα».

Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει ότι «η Αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«?Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι ?η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα» επισημαίνει, τονίζοντας ότι «οι περιουσίες των ομογενών μας στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση να ανακληθεί άμεσα».
?
Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Εξωτερικών τις ΝΔ υπογραμμίζει: «ας κατανοήσει ο κ. Ράμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική δεν οικοδομούνται με συνεχείς προκλήσεις».