Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 20:58

-A +A

Γ. Κουμουτσάκος: Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία για τα δίκτυα διακινητών

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 20:58
Γ. Κουμουτσάκος: Αυστηρή προειδοποίηση σε Τουρκία για τα δίκτυα διακινητών
-A +A

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για την ανάγκη καταπολέμησης των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών απηύθυνε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, από το βήμα της ολομέλειας της 1ης Παγκόσμιας Συνόδου για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κουμουτσάκος, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Σύνοδο, ζήτησε την τήρηση των υποχρεώσεων των άλλων χωρών ως προς τον περιορισμό των παράνομων μεταναστευτικών οδών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση και εκρίζωση των δικτύων διακινητών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάζοντας τα στοιχεία σχετικά με τις πρόσφατα αυξημένες ροές στο Αιγαίο, χαρακτήρισε τα δίκτυα «σύγχρονη μάστιγα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και όλα τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προανήγγειλε μάλιστα πως η Ελλάδα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό τις επόμενες εβδομάδες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάλεσε δε τις τρίτες χώρες που επηρεάζουν τις εξελίξεις στο πεδίο, να συνεργαστούν αποτελεσματικά, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που αποτελεί το προσφυγικό ζήτημα.

Επιπροσθέτως, ανέφερε πως η Ελλάδα, αντιμέτωπη με συνεχείς ροές από την Τουρκία, έχει φτάσει στα όρια αντοχής της στη διαχείριση αυτού του ζητήματος. Παρουσίασε στη συνέχεια τις δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε αυτό το πλαίσιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα