Γ. Γεραπετρίτης: Ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ είχε τα τυπικά προσόντα

Γ. Γεραπετρίτης: Ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ είχε τα τυπικά προσόντα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Απάντηση έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας τόσο για κατεπείγοντα νομοσχέδια όσο και για τη τροπολογία που αφορά τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Κάτω από τις συνεχής διακοπές του Γ. Ραγκούση, που προφανώς δεν ήθελε να ακουστεί ο Υπουργός Επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι ούτε ο προηγούμενος διοικητής είχε τα τυπικά προσόντα.

Όπως εξήγησε, ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, δεν είχε αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος, αλλά «αυτό ουδέποτε προσεβλήθη από την αντιπολίτευση». «Αναζητήστε ένα κοινοβούλιο παγκοσμίως στο οποίο η αντιπολίτευση να μέμφεται τη συμπολίτευση για θέμα που αφορά αντίστοιχη υπηρεσία πληροφοριών», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αναδρομικότητα στη διάταξη της ΝΔ. Προσέθεσε, δε, ότι αυξάνεται σε δεκαετής η διοικητική εμπειρία, πράγμα που ουσιαστικά «υποκαθιστά την απόκτηση ενός πτυχίου».

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή και ενώ ο Γ. Ραγκούσης και ο Δ. Τζανακόπουλος συνέχιζαν τις παρεμβάσεις τους την ώρα που μιλούσε, αναρωτήθηκε σκωπτικά αν θα πρέπει την επιλογή του προσώπου «να την αφήσουμε στην αντιπολίτευση».

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται στη Βουλή αναφορικά με τα νομοσχέδια ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι 35 μέρες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πέντε νομοσχέδια ενώ η προηγούμενη στις 45 είχε φέρει το πρώτο της.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι όλα τα νομοσχέδια είχαν χαρακτήρα κατεπείγοντος, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κυβερνησιμότητα των δήμων, που έπρεπε να ψηφιστεί μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου. «Όλες αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ήταν πυροσβεστικές για να θεραπεύσουμε όσα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε και ξεκαθάρισε πως όταν αποκατασταθεί η τάξη που διαταράχθηκε, «θα δείτε την καλή νομοθέτηση και θα την αξιολογήσετε σε σχέση με το παρελθόν».