Φταίει η Κονιόρδου και ο... Χατζηπετρής!

Φταίει η Κονιόρδου και ο... Χατζηπετρής!

Στην αρχή ήταν fake news τώρα φταίνε… οι Σαμαροβενιζέλοι και η Κονιόρδου.. Οι «παθογένειες του παρελθόντος» κατά τον υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή έστειλαν 2.330 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο υπερταμείο. Η σχετική λίστα καταρτίστηκε το 2016, άρα αθώοι οι συνήθεις για τον ΣΥΡΙΖΑ ένοχοι. Η Λυδία Κονιόρδου όμως;

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνη Πολιτισμού Χαρά Κεφαλίδου, είναι η πρώτη που επεσήμανε την κοροϊδία, με την ακόλουθη δήλωσή της: "Ακόμη μια τρανή απόδειξη της ολιγωρίας του Υπουργείου Πολιτισμού είναι το δελτίο Τύπου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. (σ.σ. το δελτίο ακολούθησε τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού) Κυρία Υπουργέ αφού 'αδειάσατε' την προκάτοχό σας, (σ.σ. Λυδία Κονιόρδου) ξυπνήσατε νύχτα, μετά τις ερωτήσεις που καταθέσαμε και τις έντονες αντιδράσεις του ελληνικού λαού που ζητά απαντήσεις. Ακόμη μια επιβεβαίωση της ανευθυνότητας και της επικινδυνότητας που χειρίζεστε όλα τα θέματα, ακόμη και τα πιο σημαντικά. Όλα εν κρυπτώ και παραβύστω με τη φρούδα ελπίδα ότι θα σώσετε ό,τι σώζεται από τη χαμένη αξιοπιστία σας. Δεν είστε όμως μόνο ανεύθυνοι! Είστε και επικίνδυνοι!".

Επικίνδυνοι είναι σίγουρα, καθώς ακόμα και τώρα το υπουργείο δεν ήταν έτοιμο να δώσει λεπτομέρειες για όσα υπόσχεται ότι θα πράξει στο μέλλον, δηλαδή τον αποκλεισμό της διαχείρισης μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων από τρίτο φορέα, εκτός υπουργείου Πολιτισμού. Αναφέρθηκε ότι σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί εντός 15νθημέρου σε νομοσχέδιο του υπουργείου για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, όμως δεν παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους όπως θα έπρεπε. Επομένως, το  υπόγειο αλισβερίσι του ΥΠΠΟΑ με το υπουργείο Οικονομικών επί του θέματος, συνεχίζεται. Εάν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποκλειστική διαχείριση και διοίκηση των  ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος από το κράτος, είναι υπαρκτός ο σοβαρός κίνδυνος να περάσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επίσης, αναγγέλθηκε ότι εντός της ημέρας θα μπει στον διαδικτυακό κόμβο του υπουργείου ο  κατάλογος των 2330 ακινήτων. Ούτε αυτό δεν πέτυχαν να κάνουν στην ώρα του! Η συνέντευξη Τύπου ήταν στις 11.30 το πρωί και οι ώρες κυλούν χωρίς δημοσιοποίηση, παρά τις υποσχέσεις. Ακόμα ένας λόγος για να αμφισβητήσει κανείς όλες τις υποσχέσεις τους.

Αγγελική Κώττη