Αδειάζει ο Φώτης Κουβέλης τον Πάνο Καμμένο

Αδειάζει ο Φώτης Κουβέλης τον Πάνο Καμμένο

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου εξελίσσεται πλέον η συμβίωση του Πάνου Καμμένου με τον Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας. Η διαφορετική προσέγγιση των δύο αντρών ειδικά στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία είναι κάτι από παραπάνω εμφανής, προβληματίζοντας την κυβέρνηση. 

Το πρωί ο κ. Κουβέλης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, προχώρησε σε μία ηχηρή παρέμβαση, αφήνοντας πολιτικά εκτεθειμένο τον υπουργό Άμυνας.

«Aς κρατήσουμε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι ο υπερτροφικός λόγος ο οποίος διατυπώνεται από διάφορες πλευρές, περί ομηρίας, αιχμαλωσίας ή όλα τα άλλα δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, λαμβάνοντας έτσι αποστάσεις από όσα έχει δηλώσει ο κ. Καμμένος περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Εκείνο το οποίο διεκδικούμε και μέχρι στιγμής φαίνεται να το έχουμε εξασφαλίσει, είναι να κρατηθεί η υπόθεση στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ανδριανούπολης ως μία δικαστική υπόθεση», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε μία φράση για να αναφερθεί στο γεγονός ότι έχει χρονοτριβήσει η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση του υπουργού Άμυνας μέχρι σήμερα για το θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία αλλά και την κυβέρνηση έχει χαρακτηριστεί από την απόλυτη απουσία δημόσιων δηλώσεων στο εσωτερικό της χώρας, στοιχείο που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Φώτης Κουβέλης ήταν εκείνος που επισκέφτηκε τους γονείς των στρατιωτικών, κάνοντας περισσότερο εμφανή την απουσία του Πάνου Καμμένου. Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι το πως θα αντιδράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι περπατάει σε έναν δικό του δρόμο, μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα αυτά τη στιγμή που τα δύσκολα ειδικά για το Σκοπιανό βρίσκονται μπροστά για τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάνοντας τους προσεχείς μήνες εξαιρετικά ενδιαφέροντες για το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι «καθαρά», σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σε ερώτηση για το τι απαντά στην αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για χαμένο χρόνο, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης, έγιναν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ότι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα». 

Φωτογραφία Intime News