Φ. Κουβέλης: Αυξημένες οι πιθανότητες να συμβεί ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο

Φ. Κουβέλης: Αυξημένες οι πιθανότητες να συμβεί ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο

Για αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του στον Guardian.

«Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται με τρελές ταχύτητες, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί ένα ατύχημα», ανέφερε ο κ. Κουβέλης σχολιάζοντας την αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.

Μιλώντας για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών ο κ. Κουβέλης είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι η Ελλάδα «εφαρμόζει τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος. Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφερόμενος προφανώς στην πρόσφατη απαγωγή, από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο.

Αναφερόμενος στη νομική πλευρά της υπόθεσης, ο Φ. Κουβέλης είπε στον Guardian ότι «η Ελλάδα έχει ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό».