Φ. Γεννηματά: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 10:56 - Τελευταία ενημέρωση: 11:16
-A +A
Φ. Γεννηματά: «Ναι» υπό προϋποθέσεις σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την οποία θα αποτελούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τις συντάξεις.

«Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κυρία Γεννηματά μιλώντας το πρωί στον Antenna.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ. ΑΛ. εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι αφού πέρασε το στάδιο της «εξαπάτησης και των αυταπατών, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία», αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε τα θέματα της πλημμύρας στη Μάνδρα και της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Γεννηματά στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός.

Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα