8ος χρόνος, ημέρα 2436η
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022

Φ. Γεννηματά «θα έβλεπε» για ΠτΔ ο Κ. Σκανδαλίδης

Φ. Γεννηματά «θα έβλεπε» για ΠτΔ ο Κ. Σκανδαλίδης

Δεν θα απέκλειε τη Φώφη Γεννηματά για επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως «δεν θέλω να μιλώ εκ μέρους της», αλλά (στην ερώτηση) αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ερωτηθείς για το θέμα εκλογής του επόμενου ΠτΔ, επανέλαβε την άποψη του κόμματος, ότι καλό θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου και, όπως είπε, υπάρχουν τέτοια πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε ερώτηση αν συγκαταλέγεται και η Φώφη Γεννηματά σε αυτά τα πρόσωπα ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Εκ των πραγμάτων. Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να πω, ούτε η πρόεδρος του Κινήματος έχει μιλήσει με κανέναν γι'' αυτό, ούτε θέλω να μιλώ εκ μέρους της για προσωπικά θέματα. Αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να προτείνει και υπενθύμισε την «κατάκτηση» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας να μην βγαίνει με 151-152 ψήφους ο ΠτΔ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Καραμανλής τον Κ. Παπούλια και ο Αλ. Τσίπρας τον Πρ. Παυλόπουλο.

Μετά τη δήλωση του κ. Σκανδαλίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Η Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ».