Φ. Γεννηματά: «Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα»

Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018, 14:39
-A +A
Φ. Γεννηματά: «Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα»

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι με τις επιλογές μας θέλουμε να βάλουμε ταφόπετρα στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου. Γιατί έχει πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών. Γνωρίζει καλά ότι αν δεν υπερβεί τον εαυτό του δεν μπορεί η χώρα και η παράταξη να εισέλθουν στη νέα εποχή» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο άρθρο της για την 44η επέτειο ίδρυσης του Κινήματος που δημοσιεύεται στα «Νέα».

«Νιώθουμε βαριά στους ώμους μας την κληρονομιά αυτής της ιστορικής διαδρομής και έχουμε βαθύ το αίσθημα της πατριωτικής ευθύνης» συνεχίζει η κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα αυτή την πλούσια κληρονομιά. Αλλά και δεν φοβόμαστε ακούγοντας ηχηρά τη βουή των επερχόμενων γεγονότων, να χαράξουμε νέους δρόμους».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η χώρα έχει «επείγουσα ανάγκη από ένα νέο συνταγματικό χάρτη, όχι μόνο με τη μορφή μιας αναθεώρησης, που είναι επείγουσα και απαραίτητη, αλλά συνολικής αναδόμησης». Αυτό, όπως επισημαίνει, προϋποθέτει πριν από όλα πολιτική αλλαγή όχι με ανακύκλωση ξεπερασμένων αντιλήψεων με στόχο τη νομή της εξουσίας.

«Ο κύκλος του παλιού κλείνει οριστικά με την παρακμή του Τσίπρα. Η Αλλαγή γίνεται ξανά συνώνυμο της επιβίωσης και ανάπτυξης του Έθνους» τονίζει και αναφέρει «στο μεταίχμιο των ιστορικών κύκλων, στην αλληλουχία των εποχών, πάντοτε πρωτοπορεί η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της χώρας: είτε με τον συνταγματικό πατριωτισμό της 3ης Σεπτέμβρη του 1843, είτε με τον εκσυγχρονισμό του Χαρ. Τρικούπη, είτε με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και την εθνική ολοκλήρωση του Ελευθέριου Βενιζέλου, είτε με τον δημοκρατικό και προοδευτικό αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ηλία Ηλιού, είτε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό». 

Εκφράζει τέλος την πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθεί η ίδια «θα επέλεγε ο ιστορικός ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο μιας νέας εποχής».

Η 3η Σεπτεμβρίου «δεν είναι μόνο η γενέθλια ημέρα ενός νέου κινήματος που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας σ’ αυτό τον τόπο» αλλά «ένας διαρκής οδηγός, μια παρακαταθήκη αξιών και στόχων με εμπνευστή τον μεγάλο ηγέτη και οραματιστή Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα