Φ. Γεννηματά για Novartis: Κάθε μέρα αποκαλύπτεται το παραδικαστικό κύκλωμα

Φ. Γεννηματά για Novartis: Κάθε μέρα αποκαλύπτεται το παραδικαστικό κύκλωμα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Όχι» στις μολότοφ, «ναι» στα ανοικτά πανεπιστήμια είπε η Φ. Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή ενώ την ίδια στιγμή για την υπόθεση της Novartis σημείωσε ότι κάθε ημέρα αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με την ίδια τα πειθήνια όργανά του παραμένουν πιστά στο σχέδιο, «προσπαθούν -έστω και την ύστατη ώρα, έστω και στο τέλος- να νομιμοποιήσουν τις αστήρικτες και καθοδηγούμενες ενέργειες». «Η ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής, ενός συστήματος που αποδομείται. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην προβληματίζεται πως μία μόλις ημέρα μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την Εισαγγελέα Διαφθοράς, η τελευταία έσπευσε να παραγγείλει τη δίωξη. Είναι πια φανερό ότι προσέθεσε κυνικά και απροκάλυπτα ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας», σημείωσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής για τα πανεπιστήμια είναι ξεκάθαρη. «Θέλουμε ανοιχτά τα Πανεπιστήμιά μας, χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου, ασφαλή για τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ναι είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας, που ταλανίζουν την Ανώτατη Παιδεία, στερούν την ευκαιρία για ποιοτική γνώση από την νέα γενιά στην πατρίδα μας.Ναι δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον “πόλεμο” με τις μολότοφ, που στο παρελθόν στοίχησε αθώες ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα δίλημμα στο οποίο -όπως είπε- δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε. « Είτε θα αποδεχθούμε την ανομία και θα παραδεχθούμε ότι παραδίδουμε τα Πανεπιστήμια στην τυφλή βία όπως επί Σύριζα. Είτε θα επιστρέψουμε στις παλιές δεξιές συνταγές, του αυταρχισμού, που επαναφέρει ως κύρια επιδίωξή της η Νέα Δημοκρατία.Όχι λοιπόν. Όχι και στις δύο επιλογές. Γιατί και οι δύο οδηγούν σε κλειστά Πανεπιστήμια. Η μια από τις καταλήψεις των μπαχαλάκιδων, η άλλη από τις επικίνδυνες συγκρούσεις χωρίς όρια στο εσωτερικό τους. Και κυρίως δεν μπορούμε να διχάζουμε την νέα γενιά, αναγκάζοντας την να διαλέγει κάθε φορά αυτό που θεωρεί το λιγότερο κακό», σημείωσε.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμμένει στις ίδιες πολιτικές με τον κ. Τσίπρα. «Την ώρα που όχι μόνο τα νησιά μας, αλλά όλη η Ελληνική κοινωνία εκπέμπουν sos,ο αρμόδιος Υπουργός σηκώνει ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου τα χέρια ψηλά και ομολογεί ότι η κατάσταση δεν είναι διαχειρήσιμη. Επιτέλους η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίζει να αντιμετωπίζει μόνη της ένα μείζον πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.