Φ. Γεννηματά: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ

Φ. Γεννηματά: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό» επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση. Επιπλέον καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό και κοινοβουλευτικό ευτελισμό».

«Σήμερα παίζετε «κρυφτό» πίσω από τις συνταγματικές διατάξεις. «-Ψηφίζω τα δικά σου. -Όχι δεν μπορείς να ψηφίσεις και τα δικά μου, ψήφισε μόνο τα δικά σου. -Και πού ξέρεις τι θα προτείνω; Μπορεί να μπλοφάρω - Τα βλέπω. Δε με νοιάζει. Πρότεινε ό,τι θες, εγώ θα το κάνω όπως θέλω και χωρίς να έχω κανέναν ανάγκη». Όχι δεν είναι διάλογος από πολιτική επιθεώρηση, ούτε από χαρτοπαικτική λέσχη», είπε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε ότι η σημερινή συζήτηση διεξάγεται σε μια Βουλή που βιώνει καταστάσεις παρακμής και εκφυλισμού.

«Μια Βουλή με θεσμικές ακροβασίες. Μια βουλή των πρόθυμων και των βολικών συμπληρωμάτων.  Με μια πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ με υπολείμματα της ακροδεξιάς και τους γνωστούς γυρολόγους.  Εικόνα που προκαλεί αποστροφή στους πολίτες και ευνοεί μόνο την ακροδεξιά. Και είστε εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα ο αρχιτέκτονας αυτού του πολιτικού και κοινοβουλευτικού ευτελισμού», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε για το άρθρο 16 πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ίδρυση μη κρατικών -μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ «για να μη συνεχίζουμε να χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα Αλλαγής επιθυμεί ισχυρά και εξωστρεφή δημόσια πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλησε, δεν τόλμησε ποτέ να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Χρησιμοποιεί κάθε θέμα και το Σύνταγμα, για να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη μέσω της τεχνητής πόλωσης και των πλαστών διαχωριστικών γραμμών», υποστήριξε ακόμα, εξαπολύοντας τα πυρά της προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της δεν θα επιτρέψει με την ψήφο, η συνταγματική αναθεώρηση να γίνει υπόθεση μίας μόνο πολιτικής δύναμης. «Δεν μπορεί να υπάρχει «εν λευκώ» εντολή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι αναλογεί στην πραγματική πολιτική μας ισχύ για να μην αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση  στα μέτρα τους. Καμιά διάταξη προς αναθεώρηση με 180 ψήφους.», είπε με νόημα.

Αλέξανδρος Διαμάντης