Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 14:32

-A +A

«Οι Θεσμοί μάς πίεζαν για τα υπερπλεονάσματα»

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 14:32
«Οι Θεσμοί μάς πίεζαν για τα υπερπλεονάσματα»
-A +A

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την ευθύνη για τα υπερπλεονάσματα απέδωσε στους Θεσμούς ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας ότι ήταν… τεράστια. «Το ΔΝΤ έλεγε άλλα νούμερα και γι' αυτό παίρναμε επιπλέον μέτρα, γιατί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούσαν τελικά πάντα με το ΔΝΤ», τόνισε αρχικά ο Ε. Τσακαλώτος επιχειρώντας να απαντήσει στον υφυπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αφαίμαξη των Ελλήνων.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγο αργότερα ομολόγησε ότι «μας ανάγκαζαν (σ.σ. οι Θεσμοί) να πάρουμε περισσότερα μέτρα απ' ότι χρειαζόμασταν και στο τέλος χρονιάς να μη δώσουμε περισσότερο μέρισμα γιατί και τότε αμφισβητούσαν τους αριθμούς»!

Από την πλευρά του ο Θ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική του μαξιλαριού των 11,4 δις, πέραν των πλεονασμάτων ήταν λάθος και «δεν υπήρχε λόγος να γίνει» και μάλιστα υπογράμμισε ότι το 2017 η χώρα είχε πάνω από 4 δις ευρώ περισσότερο πλεόνασμα από αυτό που ζητούσε ο κ. Σόιμπλε! «4 δις είναι νομίζω δύο φορές το mail Χαρδούβελη κι αυτά ήταν επιπλέον αυτών που είχαμε συμφωνήσει», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχεται αυτό το λάθος του δεν θα μπορεί να δει και τους λόγους για τους οποίους ηττήθηκε και τι θα κάνει στη συνέχεια!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε ως πλεόνασμα του 2017 ως τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» και παράλληλα επισήμανε ότι «η μεγαλύτερη καταστροφή δημόσιας περιουσίας συνέβη το πρώτο 6μηνο 2015 όταν με τα capital controls μηδενίστηκε η πολύ μεγάλη αξία που είχε το δημόσιο στις τράπεζες».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα