Ευ. Τσακαλώτος: Όχι καλές οι συνέπειες του Brexit για Ευρώπη και Ελλάδα

Ευ. Τσακαλώτος: Όχι καλές οι συνέπειες του Brexit για Ευρώπη και Ελλάδα

Οι δομικές συνέπειες του Brexit δεν είναι καλές τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς αμφισβητείται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα υπάρξουν προβλήματα. «Μας χαλάει το αφήγημα ότι τελειώσαμε με την αξιολόγηση και πάμε για το χρέος θέτοντας στρατηγικά ζητήματα», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το Grexit δεν τελείωσε καθώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίστηκε σημαντικά δημιουργώντας αμφισβητήσεις για το ζήτημα.   

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορέσει να παίξει ρολό ως ριζοσπαστική αριστερά , διακυβεύονται ευρύτερα ζητήματα της Αριστεράς και επεξήγησε ότι όπως το '89 με την  κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, δεν επλήγη μόνο το ΚΚΕ αλλά και ευρύτερα η Αριστερά, γιατί έπεσε ένα ιστορικό πρόσταγμα . Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τώρα, στις ευρύτερες δυνάμεις της αριστερά -  όπως «στα παιδιά της ΛΑΕ»,  όπως χαρακτήρισε τους παλιούς του συντρόφους.

Τέλος, ο υπουργός οικονομικών πρότεινε το κόμμα να έχει ρολό και στο επόμενο συνέδριο να υπάρξουν συζητήσεις επί θεματικών ενοτήτων, ώστε να αποφασιστούν συγκεκριμένες προτεραιότητες, και επί αυτών να ζητείται από την κυβέρνηση βαθμός ελευθέρας δράσεων επί του παραλλήλου προγράμματος.