Ευ. Τσακαλώτος: Τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί ότι είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός ΥΠΟΙΚ

Ευ. Τσακαλώτος: Τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί ότι είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός ΥΠΟΙΚ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια κρίση ειλικρίνειας ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν τον ενοχλεί ότι είναι ο μακροβιότερος ΥΠΟΙΚ των μνημονίων και μάλιστα σε προσωπικούς τόνους ομολόγησε ότι όχι μόνο δυσκολεύτηκε αλλά και τσαλακώθηκε. «Θα με ενοχλούσε αν μαζί με τον Χουλιαράκη μαζί με τον Αλεξιάδη και την Παπανάτσιου, μαζί με όλη τη διαπραγματευτική ομάδα, την Αχτσιογλου, τον Χαριτση, το Λιάκο και μερικούς ανθρώπους που δεν τους δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, αν πάντα αυτό δεν παλεύαμε», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Αφήνοντας, δε, αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι θα τον  ενοχλούσε αν μετά από δύο χρόνια ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να του δώσει μία δουλειά σιγουράτζα! « Λέω τυχαία το παράδειγμα διοικητής Τράπεζας Ελλάδος για παράδειγμα, θα με ενοχλούσε αυτό», είπε. «Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει όλοι, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, όλοι μαζί τη χώρα από το μνημόνιο. Αλλά τη βγάλαμε από το μνημόνιο».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τις δυσκολίες τις διαπραγμάτευσης, «γνωρίζοντας ότι δεν παίζει το δικό σου μέλλον αλλά το μέλλον μιας ολόκληρης κοινωνίας». «Είναι δύσκολο να σας πούμε πόσο δύσκολο είναι όταν κάνουμε συμβιβασμούς, όπως το καλοκαίρι του 2017 με τις συντάξεις και  είναι δύσκολο να σας πω πόσο δουλειά χρειάζεται χρειάστηκε για να μπορούμε να το αναστρέψουμε αυτό το πράγμα», πρόσθεσε.