Ευ. Βενιζέλος: Τον κ. Τσίπρα ενδιαφέρει η παράταση της νομής της εξουσίας

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, 12:50
-A +A
Ευ. Βενιζέλος: Τον κ. Τσίπρα ενδιαφέρει η παράταση της νομής της εξουσίας

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κυνικός και πολύ σαφής στην τελευταία συνέντευξή του» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ Ιστορίας και συγκυρίας», που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός «προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη "απαγωγή" των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περιεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες κι έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της συνθήκης (των Πρεσπών) και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης».

«Η τελευταία περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα βλάψει τη χώρα όσο την έβλαψε και το πρώτο εξάμηνο του 2015», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

«Βλέπουμε», πρόσθεσε, «την κρίση του κοινοβουλευτισμού, την απαξίωση, την έκπτωση. Τις μέρες που ζούμε στη Βουλή, οι αλληλοεκβιασμοί μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Μας γυρίζουν στην ταραχώδη δεκαετία του 1960. Ευτελίζεται ο θεσμός του βουλευτή και η κοινοβουλευτική αρχή της δεδηλωμένης. Δυστυχώς η τελευταία περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα βλάψει τη χώρα όσο την έβλαψε και το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Ο κ. Βενιζέλος, σε σύντομη δήλωσή του πριν από τη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα «δεν είναι η πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση, η πραγματική σχέση με την κοινωνία του τόπου, απλά η παράταση της νομής της εξουσίας που αποβαίνει όμως εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας».

  Για το βιβλίο του κ. Βενιζέλου (εκδ. Πατάκη) μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού του IHU, Πέτρος Βασιλειάδης, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Μαντζούφας και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Την παρουσίαση συντόνισε ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σάκης Μουμτζής.

   Το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Καραόγλου και Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Αρβανίτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα