Επίθεση Τ. Χριστοδουλοπούλου σε μητροπολίτες Σεραφείμ και Άνθιμο

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, 14:11
-A +A
Επίθεση Τ. Χριστοδουλοπούλου σε μητροπολίτες Σεραφείμ και Άνθιμο

«Πολιτικές περσόνες» αποκάλεσε τους μητροπολίτες Σεραφείμ και Άνθιμο που αντιδρούν στη προσυμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, η αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί μία νομική διατύπωση για να καθησυχαστούν οι ιερείς για το μισθολογικό και την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες είναι στην πρωτοπορία σε τέτοιες υποθέσεις, εκφράζουν πάντα ακραία συντηρητικές απόψεις, πολιτικοποιούν πάντα τον λόγο της εκκλησίας και όσο μιλούν αυτοί, εγώ δεν θεωρώ ότι είναι μείζον το θέμα για την εκκλησία» δήλωσε και σημείωσε:

«Ο Σεραφείμ και ο Άνθιμος δεν είναι μητροπολίτες, είναι πολιτικές περσόνες, παρεμβαίνουν επί παντός επιστητού, κοινωνικών πολιτικών και εθνικών ζητημάτων. Γιατί δεν τους αρέσει να διαχωριστούν και να πάνε να λένε ό,τι τους κατέβει; Υποτίθεται ότι το κράτος αυτή τη στιγμή ασκεί μια διακριτική εποπτεία και παραταύτα λένε ότι θέλουν, επιλέγουν κοινωνικά θέματα για να αναπτύξουν τον κοινωνικό συντηρητισμό και τον ρατσισμό, επιλέγουν να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση».

Η αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόμενοι στους ιερείς τόνισε ότι «μπορούμε να καθησυχάσουμε τους ιερείς λέγοντάς τους ότι δεν θα χάσουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Αν είναι αυτό το πρόβλημα και μόνο, εμείς μπορούμε με μια νομοθετική ρύθμιση να καθησυχάσουμε όσους φοβούνται και έχουν αγωνία για το μέλλον τους» και πρόσθεσε «εάν το πρόβλημα είναι μόνο το μισθολογικό θέμα, από τη στιγμή που το κράτος έτσι κι αλλιώς θα καταβάλει τους μισθούς τους, μπορεί να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να μην αισθάνονται ανασφάλεια».  

«Όλα μπορούν να λυθούν εφόσον υπάρχει κατανόηση και όχι δόλια προαίρεση. Δεν θέλω οι κληρικοί να πέσουν θύματα ανθρώπων όπως ο Σεραφείμ και ο Άνθιμος», ανέφερε

Σχετικά με την χθεσινή απόφαση της ιεραρχίας η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν υπαναχώρησε αλλά ίσως δεν εκτίμησε τις αντιδράσεις της άλλης πλευράς. «Ο Ιερώνυμος υποτίμησε το πως θα αξιοποιήσει το θέμα η άλλη πλευρά»

«Ένας άνθρωπος όπως ο αρχιεπίσκοπος που ηγείται ενός συλλογικού οργάνου οφείλει να λαμβάνει υπόψη του τους συσχετισμούς αυτό γίνεται παντού. Δεν υπάρχει κάποιος που μόνος του ενάντια σε ένα κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό να προχωράει σε ρυθμίσεις. Ενδεχομένως να υποτίμησε το πως θα το αξιοποιήσει η άλλη πλευρά», κατέληξε, μεταξύ άλλων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα