Επίσκεψη Κουμουτσάκου στην Κύπρο για συντονισμό στο Μεταναστευτικό

Επίσκεψη Κουμουτσάκου στην Κύπρο για συντονισμό στο Μεταναστευτικό

 

Κύπρος και Ελλάδα συντονίζονται περαιτέρω όσον αφορά την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ενόψει και της συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 16 Σεπτεμβρίου, και θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως «θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις ούτως ώστε, ενδεχομένως και μαζί και με άλλες χώρες, να συμπτυχθεί ένα μέτωπο χωρών της ΕΕ της Ανατολικής Μεσογείου, για να έχουμε κοινές θέσεις και κοινές προτάσεις, και ενόψει του Συμβουλίου του Οκτωβρίου για θέματα μετανάστευσης, με δεδομένους τους προβληματισμούς που υπάρχουν με την αυξημένη ροή τόσο στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, όσο και στην Κύπρο, τις ιδιάζουσες συνθήκες της περιοχής, και τον ρόλο της Τουρκίας».

Τόνισε ακόμη πως η επίσκεψη του κ. Κουμουτσάκου αποτελεί ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σημειώνοντας πως ήταν ο πρώτος Υπουργός με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας