ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Αρ. Πελώνη: Επιπλέον μέτρα στήριξης για κλειστές επιχειρήσεις - Η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς

Επιπλέον μέτρα στήριξης για κλειστές επιχειρήσεις  - Η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς

Απάντηση στους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει και αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου» αναφέρει και γνωστοποιεί ότι αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές τον Απρίλιο. 

Στην ανακοίνωσή της η κυβερνητικής εκπρόσωπος επισημαίνει ότι τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει και καλεί την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.
Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.  

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.
Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι ηγείται μιας κυβέρνησης αχρήστων» και ότι «το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη».