Επικεφαλής του Ποταμιού εκλέχτηκε εκ νέου ο Στ. Θεοδωράκης με 93,59%

Επικεφαλής του Ποταμιού εκλέχτηκε εκ νέου ο Στ. Θεοδωράκης με 93,59%

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών του Ποταμιού στο συνέδριο για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, επανεκλέγει ο Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 93,59%.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Μαυρωτάς, γραμματέας Οργανωτικού ο Γιώργος Γκαρής, γραμματέας Στρατηγικών Δράσεων η Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου και επικεφαλής της Νεολαίας η Μαρία Δαμανάκη και ο Αναστάσιος Παππάς.

Με ποσοστό 90,33% εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση του κόμματος, ενώ η πρόταση 10 σημείων του Γιώργου Αμυρά έλαβε το αρνητικό 41,67%, έναντι 34,47 θετικό και απερρίφθη.

«Θέλω την Ελλάδα αλλιώς. Κι αυτό το αλλιώς το συζητήσαμε επαρκώς αυτές τις σχεδόν 20 ώρες, που έμεινα εδώ μέσα στην αίθουσα» είπε στο κλείσιμο του Συνεδρίου ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε, επτά είναι τα σημεία «που θα καθορίσουν τις μετεκλογικές μας συνεργασίες:

1) Πλήρης αποκομματικοποίηση του Κράτους οριζοντίως και καθέτως,

2) Ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο ανάπτυξης,

3) Σύγχρονη ανοιχτή Παιδεία χωρίς τις ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα,

4) Σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς εκπτώσεις,

5) Προστασία της γης, της θάλασσας, των ζώων ως ιστορική μας υποχρέωση,

6) Διαγενεακή Δικαιοσύνη ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές μας αποφάσεις,

7) Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αυτά είναι τα επτά σημεία, για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε. Και θα αγωνιστούμε. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά και τις δέκα προτάσεις του Γιώργου Αμυρά, τις οποίες κατέθεσε στο συνέδριο. Είναι προτάσεις που συμπληρώνουν όλα αυτά που υποστηρίζουμε» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά, είπε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι υποσημειώσεις στα καταστατικά, τα βερμπαλιστικά κείμενα και οι σχεδιασμοί στην άμμο».