Επιβεβαίωσε ο Κ. Γαβρόγλου την πρόθεσή του να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Επιβεβαίωσε ο Κ. Γαβρόγλου την πρόθεσή του να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Στόχος μας είναι η κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων και το να μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν με το απολυτήριο του Λυκείου και τη βαθμολογία που θα έχουν εκεί, όπως γίνεται και σε πολλές χώρες και το οποίο θα επιφέρει μια κανονικότητα, θα ξανακάνει το λύκειο, λύκειο και βεβαίως οι οικογένειες και τα παιδιά δεν θα ζουν με αυτό το απίστευτο άγχος».

Ο ίδιος, πάντως, δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα είναι όμως προφανώς ότι πρόκειται για ένα από τα πιο άμεσα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η κυρία Χριστοφιλοπούλου εμφανίστηκε θετική, αλλά απαίτησε να υπάρξει χρόνος για διαβούλευση. Συγκεκριμένα είπε: «Λέτε, λοιπόν, στα λόγια -διότι ωραία είναι τα λόγια- να καταργήσουμε τις εξετάσεις. Να τις καταργήσουμε. Αυτό θέλει χρόνο, θέλει διαβούλευση, θέλει ουσία, θέλει προετοιμασία, κάτι που εσείς δεν κάνετε, όπως αποδείχθηκε και χθες, με την ανερμάτιστη τροπολογία για τους καθηγητές ειδικής αγωγής που τους πετάτε στα σκουπίδια, όπως και σήμερα φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνησή σας μειώνει και αυξάνει τους εισακτέους είναι ένα μπαλόνι που φουσκώνει και ξεφουσκώνει χωρίς καμμιά λογική».

Αλέξανδρος Διαμάντης

(φωτογραφία: SOOC)

Διαβάστε ακόμα: 

- Κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία προαναγγέλλει ο Κ. Γαβρόγλου