Επιβάλλεται η ενίσχυση ασφάλειας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Gianni Pittella

Επιβάλλεται η ενίσχυση ασφάλειας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Gianni Pittella

Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Gianni Pittella, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, έγινε απόψε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο, είπε, συζήτησαν για τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και τις τραγικές συνέπειες με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Τόνισε, ότι επιβάλλεται η ενίσχυση ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας των χωρών της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Gianni Pittella εξέφρασε εκ μέρους της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την στήριξη του στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμία τους είναι η επίτευξη λύσης και η επανένωση της νήσου.

Έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, είπε, αλλά, σημείωσε, «υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω». Πρόσθεσε, ότι ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες «να φτάσουν σε λύση, που θα είναι μια ιστορική στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ