Αποδοκιμασίες κατά της Ελ. Κουντουρά στα εγκαίνια γραφείων των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, 21:45
-A +A
Αποδοκιμασίες κατά της Ελ. Κουντουρά στα εγκαίνια γραφείων των ΑΝΕΛ στα Χανιά

Ένταση υπήρξε το απόγευμα έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων, με συγκεντρωμένους διαδηλωτές να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος στο Σκοπιανό.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το flashnews.gr, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ που βρίσκονταν μέσα στα γραφεία, για την τελετή εγκαινίων τους.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος των ΑΝΕΛ στα Χανιά και αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος, με αφορμή την στάση των ΑΝΕΛ στην ονοματοδοσία της γείτονος χώρας.

Ελ. Κουντουρά: Στόχος της πρότασης δυσπιστίας ήταν η αποσταθεροποίηση

Από την πλευρά της, σε δηλώσεις της μέσα από τα "περικυκλωμένα" από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος με αφορμή την ονομασία της πΓΔΜ, τόνισε ότι ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του και επεσήμανε: «Εμείς σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας που έγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Χρησιμοποίησαν το τελευταίο θεσμικό χαρτί, θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα από τον Αύγουστο και μετά αλλάζει σελίδα».

«Θέλω να σας θυμίσω ότι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα μνημόνια, εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε η υπουργός Τουρισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θέση θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία φθάσει για κύρωση στη Βουλή, τόνισε.

«Ο Πάνος Καμμένος είναι ξεκάθαρος. Αν και εφόσον έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή δεν θα την στηρίξουμε.. Για να δούμε λοιπόν τότε ποιοι θα την στηρίξουν».

Παράλληλα όμως επεσήμανε: «Αν θα διαβάσετε τη συμφωνία θα δείτε ότι στο άρθρο 20 λέει ξεκάθαρα και για τα δύο μέρη.. Ότι πρώτον η πλευρά των Σκοπίων πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Οι κινήσεις έχουν καταγραφεί.. Να γίνει δημοψήφισμα, να γίνουν οι προκαταρκτικές συνταγματικές τους αλλαγές, να αλλάξει το Σύνταγμα τους, να κυρωθεί στη Βουλή τους και μέχρι τότε, εάν και εφόσον έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία συμφωνία λέει το άρθρο 20, που να ισχύει στο ελάχιστο».

Στη συνέχεια η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην διαστρεβλώνουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, να λέμε στον ελληνικό λαό ακριβώς αυτό που συμβαίνει» για να ξεκαθαρίσει «Και μπορώ να σας πω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είμαστε σταθεροί στις θέσεις και αρχές μας και το έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές. Όταν και εφόσον έλθει στη Βουλή των Ελλήνων, αν έλθει στη Βουλή των Ελλήνων εμείς θα καταψηφίσουμε. Και επαναλαμβάνω άλλη μια φορά να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα το ψηφίσουν».

Διαβάστε ακόμα:

- Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα