Έμμεσες απειλές και από το Μαξίμου προς τη ΝΔ για το Σκοπιανό

Έμμεσες απειλές και από το Μαξίμου προς τη ΝΔ για το Σκοπιανό

Έμμεσες απειλές προς τη Νέα Δημοκρατία, ανάλογες με εκείνες του Νίκου Κοτζιά, περί δημοσιοποίησης στοιχείων προηγούμενων διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, γραφείο Τύπου το Αλέξη Τσίπα αναφέρει ότι «ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος» και προσθέτει με νόημα ότι «καλά κάνει, διότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά: 

- και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν, 

- και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση, 

- και ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει.

Εξάλλου, βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους.»

Το γραφείο Τύπου του Αλ. Τσίπρα σημειώνει ακόμα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται», προσθέτοντας ότι «σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες».

Καταλήγοντας, το Μαξίμου τονίζει ότι «το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης».